Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011


Χταπόδι με πιπεριές και άρωμα ούζου

Υλικά
1 χταπόδι μετριου μεγέθους
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
φρεσκοτριμένο πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σιγομαγειρεύουμε το χταποδι με τα φύλλα δάφνης και αρκετό πιπέρι. Δε προσθέτουμε νερό το αφήνουμε να μαγειρευτεί στους χυμούς τους σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν ψημένο το κατεβάζουμε κρατώντας το ζουμί που έχει μείνει σε ενα μπολ. Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, τη δυναμώνουμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σκορδάκι και το χταπόδι ανακατεύοντας συνεχεια μέχρι να τσιγαριστούν καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο μόλις η σάλτσα δέσει. Σερβίρεται ζεστό με πατάτες τηγανιτές και φυσικά ούζο!









1 σχόλιο: