Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μικρές σουπιές στο τηγάνι με το μελανι τους

Υλικά για 4 άτομα

8-10 μικρές σουπιές φρέσκες
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tip! Αν το επιθυμείτε μπορείτε να σβήσετε στο τέλος τις σουπιές με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές κρατώντας το μελάνι τους. Προσθέτουμε στο αλεύρι αλάτι και πιπέρι και αλατίζουμε λίγο τις σουπιές (μη ξεχνάτε οτι ήδη έχουν αρκετό αλάτι). Ζεσταίνουμε το λάδι σε ενα βαθύ τηγάνι, αλευρώνουμε τις σουπιές και τις τηγανίζουμε καλά. Θα παρατηρήσετε οτι το λάδι θα μαυρίσει απο το μελάνι όμως μην ανησυχείτε έτσι θα γίνει. Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου