Υλικά
1 κιλό καλαμάρια μετρίου μεγέθους κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πιπεριές κάνοντας ένα στρώμα πάνω από το καλαμάρια. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά μαγειρεύοντας για 20 με 25 λεπτά μέχρι το καλαμάρι να μαλακώσει. Είναι σημαντικό να είναι χαμηλή η φωτιά ώστε οι πιπεριές και τα καλαμάρια να βγάλουν τους χυμούς τους. Λίγο πριν το φαγητό μας ψηθεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα απλά ριζότο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου