Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σουπιά στη λαδόκολα

Υλικά
1 μεγάλη σουπιά περίπου ενα κιλό
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμό απο 2 λεμόνια
1 φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη σουπιά καλά και την αφήνουμε να στραγγίξει. Την αλατοπιπερώνουμε και την τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολα,προσέχοντας να μην αφήσουμε σημείο εξόδου των υγρών που θα κατεβάσει κατα τη διάρκεια του ψησίματός της, γιατί θα μας στεγνώσει. Ψήνουμε τη σουπιά στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το λαδολέμονο χτυπώντας καλά το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν η σουπιά ψηθεί, τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περιχύνουμε με το λαδολέμονο και προσθέτουμε τον μαιντανό και το κρεμμύδι. Συνοδεύστε τη με πατάτες τηγανισμένες στο ελαιόλαδο πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου