Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Γαριδοπίλαφο

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό γαρίδες νούμερο 4
3 κούπες ρύζι καρολίνα
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
0,5 γρ κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλη και ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη
Λίγη ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό με τα κεφάλια από τις γαρίδες, για να κάνουμε τον ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ρύζι και προσθέτουμε 9 ίδιες κούπες νερό. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το σαφράν που θα δώσει στο πιλάφι μας ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα και ένα ιδιαίτερο και διακριτικό άρωμα. Λίγο πριν το πιλάφι μας πιεί όλα τα υγρά του, προσθέτουμε τον άνηθο και αλατίζουμε. Κατεβάζουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας να τραβήξει λίγο και το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου