Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 5-6 άτομα

1 κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους ή και παραπάνω. (κατεψυγμένες)
½ κιλό καβούρια (κατεψυγμένα)
2 γραμμάρια κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Tip! Ο κρόκος Κοζάνης, θα δώσει ενα υπέροχο κίτρινο χρώμα στα ζυμαρικά σας και μια πολύ διακριτική γεύση που ταιριάζει με τα θαλασσινά γενικότερα. Προσέξτε μόνο να προμηθευτείτε τον γνήσιο. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα σε αντίθεση με τον ¨ιμιτασιόν¨ που είναι πορτοκαλί!

Εκτέλεση

Αποκεφαλίζουμε τις γαρίδες, και τις καθαρίζουμε αφήνοντας το τελευταίο κέλυφος κοντά στην ουρά. Σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράζουμε τα κεφάλια μαζί με τα καβούρια. Μόλις βράσουν και βγάλουν τους χυμούς τους τα αφαιρούμε και κρατάμε μόνο τα καβούρια τα οποία και σερβίρουμε σε μια πιατέλα με λαδάκι και χυμό απο ένα λεμόνι. Είναι μια πολύ καλή απασχόλήση μέχρι το κυρίως γεύμα και κυρίως ενισχύουν το ζωμό μας στον οποίο θα βράσουμε τα μακαρόνια αφού πρώτα τον σουρώσουμε καλά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει,αλατίζουμε, προσθέτουμε το σαφράν και έπειτα τα ζυμαρικά. Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι, μαραίνουμε το κρεμμύδι με τις δύο σκελίδες σκόρδου τις οποίες βάζουμε ολόκληρες διότι θέλουμε μόνο το άρωμα. Μόλις ροδίσουν και μαλακώσουν τις αφαιρούμε απο το λάδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Για να ενισχύσουμε τη γεύση, με μια βαθιά κουτάλα, βάλτε 3 κουταλιές ζωμό απο εκείνο που βράζουμε τα μακαρόνια. Λίγο πρίν ετοιμαστεί η σάλτσα μας βάζουμε τον βασιλικό και τις γαρίδες. Μην ξεχνάτε οτι θέλουν πολύ λίγο χρόνο ψησίματος αλλιώς μετά η σάρκα τους σφίγγει πολύ. Γύρω στα 12 λεπτά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα με τη σάλτσα απο πάνω. Γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου