Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σουπιές με σάλτσα ούζου και πράσινες ελιές

Ένας απαράβατος νόμος στη κουζίνα, είναι να πειραματιζόμαστε συνεχώς αφήνοντας τη φαντασία μας να μεγαλουργήσει! Κάπως έτσι βγήκε και αυτή η συνταγή χρησιμοποιώντας απλά υλικά και το αποτέλεσμα, αν κρίνω απο τη κατανάλωση, ηταν μάλλον ικανοποιητικό! Καλή επιτυχία.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μικρές σουπιες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 σκελιδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
½ κούπα ελιές πράσινες (ξεπλυμένες και στραγγισμένες)
1 μεγάλη ντομάτα τριμένη
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Λίγο μελάνι διαλυμένο σε 1 κρασοπότηρο νερο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τις σουπιές με το ούζο (προσοχή υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης!) και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τις ελιες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μελάνι,αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν οι σουπιές μας. Μπρορείτε να συνοδεύσετε αυτό το πιάτο με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου