Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Σουπιές με μελιτζάνες

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό σουπιές μεσαίου μεγέθους, ακαθάριστες
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ.κ. ελαιόλαδο για τις σουπιές και 2 ποτήρια για να τηγανίσετε τις μελιτζάνες
2 κ.σ. τοματοπολτό
1 φλ. φρέσκο χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι΄

Tip! Θα σας πρότεινα να συνοδεύσετε αυτό το φαγητό με άφθονες πατάτες τηγανητές και ενα γεναίο κομμάτι φέτα!

Εκτέλεση

Αφαιρείτε τα κοτσάνια απο τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε ροδέλες πάχους 3-4 εκατοστών και τις βάζετε σε ενα μπώλ με αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε και τις απλώνετε σε μπόλικο χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά (μη ξεχάσετε να τις αναποδογυρίσετε!). Αφαιρείτε τα εντόσθια και τα μάτια απο τις σουπιές, χωρίς να βγάλετε τη μεμβράνη που έχει γύρω, διότι εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά και, κόβετε τα κεφάλια στη μέση και το σώμα σε τετράγωνα κομμάτια Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι κ το σκόρδο μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτετε τις σουπιές, συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 10 λεπτά και προσθέτε τον χυμό ντομάτας, τον τοματοπολτό, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανα διαστήματα. Σε ενα βαθύ τηγάνι τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή οχι να λιώσουν) και στις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Μόλις οι σουπιές αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε τις μελιτζάνες προσεκτικά με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για δέκα λεπτά ακομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου