Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας

Υλικά(για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες, Νο 4
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
ρίγανη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες. όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη για να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ωστόσο βράζουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνουμε και αφαιρούμε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια. Κρατάμε ένα φλιτζάνι σουρωμένο ζωμό τον οποίο προσθέτουμε στη σάλτσα. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 10 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα νοστιμότατο ριζότο κίτρινο (με τη βοήθεια του κρόκου Κοζάνης) ή αν βιάζεστε, με πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου